Igale õpilasele oma kultuuriranits

 

Ilmselt on paljud inimesed nõus väitega, et õppimine ei toimu ainult koolis nelja seina vahel. Kogu elu meie ümber pakub õppetunde ning avastusi. Mina mäletan elavalt seda, kui ma käisin 2009. aastal Linnateatris vaatamas Elmo Nüganeni lavastatud etendust “Meie, kangelased!”. Võiks öelda, et ma seain sealt külge pisiku, mis ajendas mind osalema kooliteatris ning osalema stand-up’i avatud mikri õhtutel. Need omakorda on lihvinud minu avaliku esinemise oskust ja andnud omakorda mitmeid häid tutvusi.

Noorte silmaringi avardamine peaks olema normaalne osa koolis õppimisest ning seda saab teha vaid siis, kui õpilased saavad külastada ka kultuurisündmusi ja -pärandit. Ometi see kõik maksab ning on kahetsusväärne, kui osade noorte areng jääb materiaalsete vahendite taha kinni. Seetõttu pean oluliseks, et riik tuleks siin õpetajatele ja lapsevanematele appi ning võimaldaks kõigil õpilastel külastada teatrit, kino, muuseume jt kultuuriasutusi. Sedasi saame muuta koolihariduse mitmekesisemaks ning anda kõigile õpilastele võrdsed võimalused kultuuri nautida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s